jueves, 7 de julio de 2011

Amazònia, masato o petroli (Lliga dels drets dels pobles)


El masato és la beguda que elaboren els indígenes amazònics amb iuca bullida. El beuen totes les ètnies i a totes hores,a les reunions, celebracions i per complimentar els visitants. El masato és la beguda que dóna identitat a la cultura indígena. El petroli no. El petroli, per molt que hauria de semblar signe de riquesa, l’és de desestructuració social i cultural, de contaminació, de malaltia i de mort.

I si parlem de petroli, també parlem de biodièsel i dels milers i milers d’hectàrees que es pretenen incorporar al conreu de palma oliera per produir el mal nomenat combustible renovable.

“Amazònia, masato o petroli” vol mostrar el menys teniment dels poders polítics i econòmics envers la selva i els seus pobladors, perquè practiquen una economia de subsistència i no són productius. Vol denunciar la política del govern contra els indígenes i camperols de la selva, considerats ciutadans de segona categoria, que són envaïts, enganyats i desplaçats de les seves comunitats per lliurar els recursos a les grans empreses nacionals i transnacionals amb la intenció principal de donar satisfacció al Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units d’Amèrica.

Tanmateix, la selva ha dit prou i ha començat a mobilitzar-se i aixecar la veu contra els decrets llei que emparen aquesta política neoliberal del govern. L’Amazònia vol marcar el seu propi ritme de creixement, reclamar dignitat per les persones i respecte per la seva cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario